RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні назвали терміни випуску ракетного дрона

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defence Express Сергій Згурець прокоментував слова секретаря РНБО Олександра Турчинова про налагодження вітчизняного виробництва бойових безпілотників.

Про це Згурець повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Дивлячись що вважати ударним безпілотником. Якщо таким вважати звичайний квадрокоптер, начинений вибухівкою, - то так, у нас будуть ударні безпілотники. А якщо це виріб, здатний літати на відстань до 300 км і запускати керовані ракети, то це зовсім інша історія", - підкреслив військовий експерт.

Причому, як він сказав, виробів, які здатні запускати керовані ракети, в Україні "не буде, мабуть, ще років 15".

За словами експерта, Турчинов був присутній на відомчих випробуваннях, які проводяться для оцінки поточного технічного рівня безпілотних систем, і ця процедура має опосередковане відношення до процесу прийняття на озброєння.

"У вівторок нам, наприклад, демонструвалися можливості квадрокоптера для нанесення ударів по наземних об'єктах. Але це лише перший технічний рівень. Якщо супротивник поставить систему придушення, то квадрокоптер просто не добереться до його позицій, а стосовно дальності квадрокоптер здатний виконувати завдання на відстанях до 10 км через малу ємність батарей і велике навантаження на електромотори", - заявив Сергій Згурець.

Детальніше про програму бойових безпілотників в Україні читайте в інтерв'ю Сергія Згурця для "Апострофу".

Нагадаємо, нещодавно з'явилися фотографії з польових випробувань безпілотників на Гончарівському полігоні.