RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Євро-2016 і теракти: СБУ показала відео затримання підозрюваних

Служба безпеки України опублікувала відеозапис затримання терористичної групи, яка планувала низку терактів у Франції під час Євро-2016.

Відео опубліковано каналом СБУ на YouTube.

"У грудні минулого року в поле зору контррозвідників потрапив громадянин Франції, який під час перебування на сході України намагався встановити контакти з українськими військовими під легендою волонтерської допомоги", - заявили в СБУ.

Цей громадянин Франції, як підкреслили в СБУ, заявив про намір влаштувати низку терактів на знак протесту діям французького уряду щодо масової еміграції іноземців, поширення мусульманства і глобалізації.

"У квітні 2016 року терорист знову прибув до України та під контролем СБУ протестував зброю та вибухівку. У результаті оперативної комбінації СБУ на його прохання громадянин Франції отримав п’ять автоматів Калашникова з 1080 набоями на ствол, два протитанкові гранатомети РПГ-7 з 18 пострілами, 125 кілограмів тротилу, сто електродетонаторів та 20 балаклав", - повідомили в Службі безпеки України.

Зазначається, що наприкінці травня співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали громадянина Франції в пункті пропуску "Ягодин-авто" при спробі перевезти через кордон контрабандним способом зброю і вибухівку.

Як повідомляв "Апостроф", голова СБУ Василь Грицак заявив, що об'єктами терактів у Франції повинні були стати мечеть, синагога та адміністративні установи.