RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Генерал ЗСУ повідомив про провокацію бойовиків на Донбасі, яка здивувала ОБСЄ

Голова української групи в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК) генерал-майор Радіон Тимошенко розповів про провокації бойовиків на Донбасі, яка здивувала замглаву СММ ОБСЄ Олександра Хуга.

Про це Тимошенко повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Під час нашої зустрічі з Хугом мені сказали, що треба вивезти загиблих (бойовиків), яких завалило в бліндажі. Я запропонував — буду стояти на відкритій місцевості доти, доки їх не вивезуть, це в промзоні Авдіївки на нульовій лінії. Я був упевнений, що буде прийнято рішення (бойовиками) мене не чіпати, тому що, поранивши або вбивши начальника СЦКК, який займається миротворчою місією, вони отримають міжнародний резонанс", - сказав генерал-майор.

"Але потім я почув, як по рації генерал-майору Ігорю Мішуткіну (представник російської групи СЦКК) сказали: передайте українському генералу, що він більше ніколи не забере своїх убитих, і що будуть розстрілювати тих, хто спробує це зробити. Вони (сепаратисти) звинуватили нас у тому, що коли вони діставали 200-х з бліндажа, ми нібито відкрили стрілянину, і в них був ще один убитий", - додав Радіон Тимошенко.

За його словами, Хуг був здивований таким звинуваченням бойовиків, оскільки жодного пострілу чутно не було.

Докладніше читайте в інтерв'ю генерал-майора Радіона Тимошенко для "Апострофу".