RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У СБУ заявили про агентів російських спецслужб, які займали високі посади в Міноборони

У Службі безпеки України повідомили, що агенти російських спецслужб перебували на високих посадах в міністерстві оборони.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил", - зазначили в СБУ.

Відзначається, що по відношенню до двадцяти двох обвинувачених вже вступив в законну силу обвинувальний вирок суду.

"До дев’яти років позбавлення волі, зокрема, засуджено кадрового співробітника головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ, громадянина Росії… Дванадцять років ув’язнення отримав колишній офіцер повітряних сил, який дав письмову згоду працювати на ФСБ РФ", - додали в СБУ.

Підкреслюється, що в період з червня 2015 року по травень 2016 року було відкрито 367 кримінальних проваджень, у тому числі 76 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а ще три – за шпигунство.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні було опубліковано відео затримання співробітниками СБУ агента спецслужб РФ, який проходив службу в одному з підрозділів ЗСУ.