RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

РосЗМІ осоромилися з новиною про санкції проти Криму

Провідні російські ЗМІ оконфузилися з новиною про те, що сьогодні Європейський Союз нібито продовжив санкції по відношенню до Росії за окупацію Криму і ведення військових дій на Донбасі, тоді як насправді Рада ЄС продовжила на 12 місяців (до 23 червня 2017 року) санкції лише щодо анексованого Криму і Севастополя.

Фейкову новину про нібито продовження санкцій проти Росії розмістило у своєму Twitter інформаційне агентство "РІА Новини".

Однак пізніше на сайті російського інформаційного агентства з'явилася новина про те, що рішення Ради Євросоюзу продовжити санкції щодо анексованих Криму і Севастополя на 12 місяців було прийнято в рамках стратегії невизнання анексії півострова до Росії.

Нагадаємо, в грудні минулого року на засіданні постійних представників країн-членів ЄС було прийнято рішення продовжити санкції щодо Росії, термін яких закінчився 31 липня 2016 року.

У свою чергу російські експерти зазначали, що західні санкції не зможуть послабити президента РФ Володимира Путіна або налаштувати проти нього його оточення.

Як повідомляв "Апостроф", 17 червня Євросоюз продовжив на один рік — до 23 червня 2017 року — санкційні заходи щодо окупованого Росією Криму і Севастополя.