RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Путіна відреагували на справу айдарівця "Баті": в Україні обурюються

Уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов заявив, що арешт колишнього командира батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя" повинен стати початком боротьби з безкарністю в Україні.

Про це повідомляє ТАСС.

"Якщо ця інформація підтвердиться, то досі усі злочини, скоєні бойовиками-ультранаціоналістами залишалися абсолютно безкарними, і українська влада не знаходили в собі політичної волі, мужності покласти край цьому свавіллю, почати розслідування та притягнути винних у цих найтяжчих злочинах проти мирних громадян до відповідальності", - вважає Долгов.

Також він сподівається, що правосуддя України "воздасть по заслугах даному злочинцеві, що він не відкрутиться, як інші військові злочинці".

"Якщо вирок відбудеться і буде адекватно суворим, то це стало б першим кроком у налагодженні реальної боротьби з безкарністю на Україні. Цього давно вимагають від української влади багато міжнародні структури, правозахисники. Але поки що важко робити якісь висновки, тому що це найперші повідомлення", - додав представник МЗС РФ.

На даний вислів Долгова жорстко відреагували в Україні.

"Оце це тролять, с*ки", - написав журналіст Олександр Архат на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомляв "Апостроф, Генпрокурор України Юрій Луценко виступив проти арешту Лихоліта.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика