RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Історичний візит прем'єра Канади до України: в мережі вказали на ключовий момент

Голова Українського медіа центру реформ, громадський діяч Тарас Качка вказав на ключовий момент в угоді про зону вільної торгівлі з Канадою, яка може бути підписана під час поточного візиту канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо до України.

Про це Качка повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Негайне звільнення від мит 99,9 відсотків товарів. Без перехідних періодів, квот і додаткових умов (окрім правил походження, технічного регулювання і санітарних вимог, але це стандартні пункти в будь-якій торгівлі)", - зазначив громадський діяч.

"Разом із тим винятки теж суворі. Повністю вилученими з режиму вільної торгівлі виявились три широкі групи товарів - м'ясо птиці, яйця і молочні продукти. Щодо них Канада нам не дає жодних преференцій (ані у вигляді зменшеного мита, ані у вигляді тарифної квоти). При цьому під винятки потрапили усі можливі товари з молоком (сири і морозиво, наприклад), які ЄС для нас повністю відкрив", - підкреслив Качка.

Також він озвучив аспекти, які не увійдуть в угоду про зону вільної торгівлі з Канадою.

"Немає розділу про захист інвестицій (в угоді між ЄС і Канадою цей розділ привертає найбільше уваги), але це нормально з огляду на наявність окремої класичної угоди про взаємний захист інвестицій", - написав Качка.

Крім цього, за його словами, в угоді повністю відсутній розділ щодо лібералізації послуг.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, 10 липня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва. Канадський прем'єр має намір провести зустрічі з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Зокрема, під час зустрічі Трюдо з Гройсманом обговорять питання реалізації угоди про зону вільної торгівлі.

Як повідомляв "Апостроф", незабаром Україна може підписати з Канадою угоду про співпрацю в області оборони.