RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Україна отримає летальну зброю від Канади

У найближчі місяці Україна може підписати з Канадою угоду про співпрацю в області оборони, що дозволить приєднатися до списку Automatic Firearms Country Control List, куди входять країни, в яких дозволено експорт канадської зброї.

Про це розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю "Укрінформ".

"Зараз Канада набагато краще розуміє, що зброя нам дійсно потрібна і яка саме. Причому знає це не тільки від нас, а й від власних офіцерів, які тренують українських військових. Інша справа, що Канада поки не готова надати нам зброю - вона обрала в цьому питанні лінію жорсткого узгодження своїх дій з партнерами по НАТО. Тому треба бути більш винахідливими і, продовжуючи тиск на канадський уряд, залучати на свою підтримку більш широкий фронт", - каже посол.

За словами Шевченка, Канада пов'язує внесення України до списку Automatic Firearms Country Control List з підписанням угоди про співпрацю в області оборони, що може статися вже незабаром.

"Ця історія буде трошки довшою, ніж нам би хотілося. Ми нині виходимо на завершальну стадію роботи над цим документом і в найближчі місяці повинні поставити останню крапку", - обіцяє дипломат.

Раніше посол Канади в Україні Роман Ващук в інтерв'ю "Апострофу" розповів про те, як канадська допомога Україні впливає на війну на Донбасі