RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Диверсія" у Криму: Росія досі розмірковує, на кого повісити провину за смерть своїх бійців

У кримінальній справі про загибель російських бійців в ході так званих "диверсій" в окупованому Криму поки немає ні обвинувачених, ні підозрюваних.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на свої джерела.

Офіцер ФСБ Роман Каменєв і боєць-контрактник ВДВ Семен Сичов загинули від вогнепальних поранень нібито від рук "українських диверсантів".

Каменєв загинув 6 серпня. Його група нібито зустріла "диверсантів" біля кладовища села Суворово.

"Захоплення зайняло буквально кілька секунд — спецназівці, за версією співрозмовника, ліквідували двох бойовиків, а ще трьох обеззброїли і поклали на землю. Однак отримані керівником операції поранення виявилися смертельними. При цьому хто з п'ятьох стріляв у нього, поки неясно", - пише російське видання.

Троє осіб, яких Росія видає за так званих диверсантів, провину на себе брати відмовляються. Серед них є українець Євген Панов, який був незаконно вивезений в Крим і тепер видається за диверсанта в Росії. Тому спецслужби РФ вивчають, кому приписати провину за те, що трапилося. Якщо провину покладуть на когось із затриманих, їм може загрожувати звинувачення у вбивстві або в посяганні на життя правоохоронця. Такі злочини передбачають покарання від 6 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Сичов, за даними видання, загинув вже 7 серпня біля затоки Сиваш. У Росії заявили, що знайти так званих вбивць Сичова вже не вдасться, оскільки "диверсантам" вдалося втекти.

"Нападники на цей раз у повному складі зникли. Стріляти ж по ним російські десантники, за деякими даними, не зважилися, адже прямо за смугою очерету розташовувалися городи дачного товариства, і кулі могли потрапити до осель українських садівників", - пояснює російське видання.

Зате обох загиблих бійців у Росії хочуть нагородити посмертно. Каменеву обіцяють дати Героя Росії, а Сичова - представити до отримання ордена Мужності.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 8 серпня, за словами українських ЗМІ, солдати РФ в Криму на КПП "Армянськ" обстріляли цивільний автомобіль Skoda Fabia.