RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Обами назвали умови виборів на Донбасі: путінці обурюються

Посол США в Україні Марі Йованович вважає, що, перш ніж проводити вибори на Донбасі, потрібно домогтися встановлення безпеки там.

Про це Йованович заявила у своєму інтерв'ю "Радіо Свобода".

За її словами, спочатку в регіоні потрібно завершити розведення військ і домогтися припинення вогню. Тобто, як зазначає Йованович, виконати основні пункти мінських домовленостей, без яких проведення виборів неможливе.

У Росії вже з'явилися обурені коментарі від адептів режиму президента РФ Володимира Путіна з приводу зазначеної заяви посла.

"Такі питання вирішує посол США? Ну хоч би держсекретар чи що!!! А то зовсім Укропію опустили... Незабаром спустять до рівня старшого двірника Білого дому рішення щодо цієї країни... Ось справжня незалежність від укрів в укропії нічого не залежить... Посол США найголовніший. Головніше за Петра Олексійовича.)))))... Послу ПАСШ треба нагадати, що це питання лежить поза її компетенцією. Простіше кажучи - не її ця собача справа", - пишуть путінці.

Читайте також на "Апострофі" статтю про те, чому ватажки ДНР/ЛНР перенесли свої "вибори" і відмовилися від результатів так званого "праймеріз".