RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Стало відомо про чотири варіанти дорожньої карти щодо Донбасу

Учасники мінських переговорів готують чотири проекти "дорожньої карти" щодо імплементації угод стосовно врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел у дипломатичних колах.

До майбутніх переговорів у "нормандському форматі", на яких повинні обговорювати "дорожню карту", тобто порядок імплементації пунктів мінських угод, сторони готують свої варіанти майбутнього документа. Як повідомило джерело "Апострофу", буде чотири проекти: український, російський, франко-німецький, а також варіант самопроголошених ЛНР/ДНР.

При цьому франко-німецький проект вважається компромісним, і, скоріше за все, саме він буде затверджений. Однак це може відбутися вже в 2017 році, тому що наразі є дуже багато розбіжностей між учасниками конфлікту з приводу того, як трактувати черговість виконання мінських угод.

Джерело вважає, що переговори в "нормандському форматі" можуть просунутися тільки в частині прийняття закону про вибори на Донбасі та збройної місії ОБСЄ. З решти питань сторони поки не досягли консенсусу.

Детальніше про зміст усіх чотирьох проектів "дорожньої карти" щодо імплементації мінських угод читайте в матеріалі "Апострофу".