RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

З'явилося пояснення, чому Порошенко і Трамп можуть порозумітися

Директор Центру східноєвропейських перспектив у Вашингтоні Микола Воробйов вважає, що президент України Петро Порошенко і переможець президентських перегонів у США Дональд Трамп можуть знайти спільну мову, оскільки обидва є бізнесменами.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

Воробйов підкреслив, що Трамп є прагматиком і бізнесменом, а при керівництві країною буде слідувати насамперед фінансовій доцільністі, а не ідеологічній.

"Враховуючи те, що в нашого президента теж є досвід в бізнесі, то, може, вони і знайдуть якийсь компроміс", - підкреслив Воробйов.

При цьому експерт також нагадав, що Трамп відмовився зустрічатися з Порошенком під час Генасамблеї ООН у вересні. На думку Воробйова, все-таки президентові України буде важко вибудовувати відносини з новою Адміністрацією США, оскільки за останні два роки у Вашингтона не з'явилося більше довіри до керівництва України.

Крім того, додав американіст, США можуть поміркувати над іншими, більш пріоритетними для себе регіонами, а отже, Україні буде важко пробитися до Адміністрації Трампа.

Нагадаємо, Микола Воробйов також сумнівається, що Дональд Трамп надасть Україні летальне озброєння.