RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Генсек НАТО: Мішенню бойовиків на Донбасі стають навіть спостерігачі від ОБСЄ

У середу, 7 грудня, в Брюсселі завершилося засідання Комісії Україна-НАТО, присвячене виконанню рішень, прийнятих під час Варшавського саміту НАТО. Серед іншого, на засіданні КУН обговорювалася ситуація, пов'язана з російською агресією проти України.

За словами генсека Альянсу Йєнса Столтенберга, ситуація у сфері безпеки на сході України є надзвичайно серйозною. "Минулого місяця відзначено значне збільшення кількості фактів порушень режиму припинення вогню. Важке озброєння не було відведено, і тільки 13 відсотків важкого озброєння наразі простежується спостерігачами ОБСЄ", - заявив Столтенберг на прес-конференції за підсумками засідання КУН.

Генсек Альянсу також зазначив, що і самі спостерігачі почали ставати мішенню бойовиків, які перешкоджають вільному переміщенню представників ОБСЄ. За його словами, 9 листопада, снаряди, випущені під час обстрілу з важкого озброєння, лягли всього в 50 метрах від спостерігачів. "Це трапилось на південь від Донецька і якраз ілюструє всю серйозність ситуації у східній частині України", - повідомив Столтенберг.

Столтенберг також підкреслив, що НАТО ніколи не визнає анексію Криму, і саме Росія є відповідальною за те, щоб конфлікт в Україні завершився.

Нагадаємо, що на саміті НАТО, який відбувся в липні у Варшаві, Україна отримала пакет всеосяжної допомоги від НАТО.

Читайте також матеріал "Апострофа" Ви тримайтеся там: як країни НАТО допомагають Україні.