RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Трасти НАТО для підтримки України: Клімкін зробив важливу заяву

Міністр закордонних справ Павло Клімкін після засідання Комісії Україна — НАТО, яке відбулося 7 грудня в Брюсселі за його участю, повідомив, що союзники готові зробити внески у трастові фонди, засновані на підтримку України. За його словами, насамперед йдеться про трастові фонди по реформуванню систем логістики та модернізації систем командування і комунікацій.

"Мене дуже радує той факт, що внески будуть зроблені найближчим часом. Ми зараз отримуємо нову динаміку в реалізації проектів трастових фондів — у частині логістики, комунікацій та розмінування", - зазначив міністр. При цьому він не уточнив, в яких обсягах будуть зроблені ці внески.

Як вже повідомляв "Апостроф", трастові фонди, за допомогою яких НАТО допомагає реформувати оборонний сектор України для протистояння російської військової агресії, були засновані після Уельського саміту 2014 року. При цьому частина з цих фондів не наповнені досі, а фонд, пов'язаний з реформуванням систем логістики, фінансується гірше всього. Його передбачуваний бюджет становить 4,1 млн євро, однак на сьогоднішній день отримано лише 1 млн 235 тис. євро.

Клімкін також повідомив, що запросив Генсека НАТО та Північноатлантичну раду відвідати в наступному році Київ.