RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У НАТО розповіли, як Альянс збирається допомагати Україні

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг після засідання Комісії Україна — НАТО, яке відбулося 7 грудня в Брюсселі, розповів, яку практичну допомогу Альянс надає Україні.

За його словами, під час Варшавського саміту НАТО був прийнятий пакет про всеосяжну співпрацю з Україною, який наразі здійснюється, передає кореспондент "Апострофу" в Брюсселі.

"Наші цільові фонди допомагають Україні у реформуванні оборонних інститутів, крім того, ми надаємо підтримку і в інших областях. Наприклад, НАТО та Україна працюють по створенню регіональної програми забезпечення безпеки повітряного простору", - уточнив Столтенберг.

Йєнс Столтенберг також зазначив, що Альянс і Україна займаються питаннями кіберзахисту: "Ми створюємо спеціальний центр з розслідування кіберінцидентів".

"Ми також займаємося реабілітацією військовослужбовців, які отримали поранення. Ця програма допомогла вже 150 військовослужбовцям української армії. Крім того, наша програма "Наука заради миру і безпеки" здійснює близько 40 різних видів діяльності, включаючи боротьбу з тероризмом і питання енергетичної безпеки", - додав Столтенберг.

Генсек НАТО повідомив і про програму з військової освіти, за допомогою якої були підготовлені 770 сержантів і інструкторів. За словами Столтенберга, міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час засідання Комісії Україна-НАТО поінформував, що Україна запровадила 120 стандартів у процесі модернізації Збройних сил.

Як вже повідомляв "Апостроф", не всі трастові фонди з підтримки України, засновані два роки тому, наповнюються належним чином.