RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Турчинов розкрив деталі випробувань нової безпілотної бронетехніки в Україні

Олександр Турчинов залишився задоволений результатами випробувань новітньої безпілотної техніки, яка може працювати на землі і в повітрі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби секретаря РНБО, яке передали "Апострофу".

Випробування проходили на полігоні Гончарівське Чернігівської області. Турчинов спостерігав за випробуваннями безпілотного мінібронетранспортеру "Фантом", який виробляється в Україні підприємством "Укроборонпром".

Також глава РНБО відзначив хороші результати випробування безпілотного бойового модуля, який можна використовувати на БМП і БТР.

Турчинов також оцінив роботу розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів. Секретар РНБО розповів, що така техніка дозволяє не тільки знаходити розташування ворога, але і точно вражати ціль. Авіаційні комплекси планують випробовувати в бойових умовах вже навесні 2017 року.

Чиновник анонсував випуск спеціальних боєприпасів різного роду дії, які будуть застосовуватися разом з безпілотної технікою, яка пройшла перевірку.

В кінці випробувань Турчинов відзначив важливість безпілотних технологій для ЗСУ. Адже використання нової техніки дозволяє зберігати життя військових і при цьому точно виконувати бойові завдання.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео з випробувань нових українських бронекатерів.