RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Входження України до списку найбільших експортерів зброї викликало сумніви у експертів

Ряд військових експертів сумніваються в коректності даних, які були подані у доповіді Стокгольмського інституту досліджень проблем миру, в якому Україна займає 9-е місце в рейтингу найбільших експортерів зброї.

За словами директора аналітичної групи "Да Вінчі АГ" Анатолія Бароніна, настільки висока позиція України в цьому рейтингу є ситуативною. Експерт зазначає, що для доповіді був обраний часовий проміжок з 2011 по 2015 роки, що є неординарним рішення для такого типу рейтингів.

Директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак також схильний ставитися до даних звіту вкрай обережно. На його думку, у доповіді використані дані по військових контрактах, які були укладені ще в 2009 і 2010 роках, коли Україна модернізувала літаки для Індії, постачала десантні кораблі для Китаю і танки в Таїланд.

"Якщо враховувати ці моменти, то, можливо, Україна і наближається до десятці, але експорт зброї впав, тому я абсолютно впевнений, що наша країна знаходиться у другій десятці", - вважає експерт.

Детальніше читайте про доповідь Стокгольмського інституту досліджень проблем миру на сайті "Апострофа".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика