RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

​У США дали прогноз по поліпшенню відносин між Україною та РФ

Фахівці приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що через наростаючу напругу в Європі країни колишнього СРСР можуть трохи змінити свій зовнішньополітичний вектор, направивши його замість євроінтеграції в бік Росії.

У своєму звіті аналітики стверджують, що на тлі розколу антиросійської коаліції Заходу такі країни як Україна, Грузія і Молдова можуть зазнати невдачі у своїх спробах інтеграції в ЄС. Це, на думку фахівців Stratfor, може змусити владу цих країн переглянути свої відносини з Росією.

Як приклад вони звертають увагу на нового президента Молдови Ігоря Додона, який обіцяв покращити контакти з РФ. При цьому аналітики вважають, що Україна і Грузія, проти яких Росія проявляла факти військової агресії, навряд чи змінять курс і стануть зближуватися з РФ.

Однак політика Києва і Тбілісі по відношенню до Москви може стати більш прагматичною, що зокрема може відобразитися на посилення торговельних зв'язків з РФ. Також ця ситуація може вплинути на статус нині окупованих територій Донбасу, а також Абхазії та Південної Осетії, відзначають аналітики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що аналітики Stratfor визнали можливим об'єднання України і Туреччини в боротьбі проти Росії.