RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ГПУ закрила справу стосовно одного з міністрів часів Януковича

Генеральна прокуратура припинила розслідування по епізодах, в яких фігурують компанії колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це повідомляє "Українська правда".

Досудове розслідування від 6 серпня 2014 року здійснювалося за підозрою Злочевського у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 стати 368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення особи, яка має відповідальне службове становище). У даній справі фігурував головний бухгалтер ТОВ "Еско-Північ", якого підозрювали в ухиленні від сплати податків та подальшому відмиванні коштів.

У ГПУ наголосили, що порушення податкового законодавства Злочевським встановлено не було. У відомстві додали, що дані висновки підтверджуються рішенням Центрального кримінального суду Великобританії від 21 січня 2015 року і висновком експерта за результатами проведення судово-економічної експертизи від 6 лютого 2015 року.

Виходячи з цього, кажуть у ГПУ, 1 листопада 2016 року було прийнято рішення про закриття кримінального провадження щодо Злочевського щодо незаконного збагачення, а також щодо ухилення від податків і відмивання коштів.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому минулого року майно Миколи Злочевського заарештували.