RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Аналітик дав прогноз дострокових виборів у Раду

Позачергові вибори до Верховної ради України можуть відбутися вже в травні-червні 2017 року.

Про це пише в своїй статті на "Апострофі" старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк, зазначивши, що президенту Петру Порошенку вигідно провести їх достроково, щоб правильно підійти до президентських виборів.

"З політичної точки зору, у першу чергу, і з точки зору президента, він розуміє, що нинішній парламент дуже важкий - в плані прийняття політичних рішень. Цей парламент не зможе ухвалити конституційні зміни, цей парламент не зможе виконати політичний компонент Мінських угод, і будь-які просування якихось питань є дуже дорогими. Фактично, для того, щоб прийняти якесь важливе рішення, потрібно надати дуже багато бонусів різним гравцям", - зазначив експерт.

"Окрім того, для Порошенка, як мінімум, було б вигідно провести парламентські вибори раніше, адже вони мали б бути синхронізовані. За планом, у 2019 році мають відбутися і парламентська і президентська кампанії, що є нелегким завданням - і з точки зору мобілізації ресурсів, і з точки зору організаційних спроможностей. Для Порошенка при нинішніх розкладах, балансі сил і економічних ресурсах, цілком реально повторити колишній результат і добрати необхідну квоту за рахунок мажоритарних кандидатів. Тому, чутки про те, що позачергові парламентські вибори можуть відбутися вже в кінці травня - на початку червня, цілком мають підгрунтя", - вважає Октисюк.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" - "Токсичний" президент: чому Порошенко зник з медіа-простору.