RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Байден порівняв демократичний шлях України з польотом на Місяць

Віце-президент США Джозеф Байден у ході спільного брифінгу з українським лідером Петром Порошенко закликав українців продовжувати боротьбу з корупцією і докласти всі зусилля до побудови демократичного суспільства.

"Ваше самовизначення, ваше звільнення від примусу, ваш успіх вільної демократії – дуже важливі для реалізації цієї мети. Українці, продовжуйте демонструвати свою прихильність верховенству права, продовжуйте боротися з корупцією, наполягайте на прозорості. Розслідуйте і переслідуйте чиновників, які розбазарюють бюджетні кошти... Росія використовує корупцію в якості важеля тиску на Україну, щоб Україна залишалася вразливою і залежною. Впроваджуйте реформи, які допоможуть боротися з корупцією", - сказав Байден.

При цьому він прокоментував подальші перспективи України: "Наступний рік буде дуже складним. Рік, який покаже результат. Джон Кеннеді колись сказав про політ на місяць: ми не можемо це відкладати. Я вважаю, що українці не можуть і не хочуть відкладати створення нової демократичної держави".

Як повідомляв "Апостроф, в ході брифінгу Байден висловився про реалізацію мінських угод.