RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Опубліковано лист Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну

Журналісти оприлюднили копію листа колишнього президента України Віктора Януковича до президента Росії Володимиру Путіну з проханням ввести війська в Україну.

Лист Януковича публікує "Цензор.НЕТ".

У листі, зокрема, йдеться, що Євромайдан і "незаконне захоплення влади" у Києві стали причиною того, що "Україна опинилася на порозі Громадянської війни".

"В країні панують хаос і анархія, життя, безпека та права людей, особливо на південному сході і в Криму, - під загрозою. Під впливом західних країн здійснюється відкритий терор і насильство, люди переслідуються за політичними та мовними ознаками", - йдеться в листі.

Журналісти відзначають, що достовірність цього документу запевнив своїм листом постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін. Саме даний лист Чуркін демонстрував на засіданні Ради Безпеки ООН 3 березня 2014 року.

У правоохоронних органах заявили, що листи Януковича і Чуркіна знаходяться в матеріалах справи стосовно екс-президента України про державну зраду з листопада 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вважає, що суд винесе вирок Януковичу до квітня поточного року.