RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЄС попросив в України "список Сенцова", щоб розширити санкції проти РФ

В Євросоюзі очікують від України список санкцій, щоб розширити обмеження проти росіян і жителів Криму, причетних до переслідування кримських татар.

Про це заявив депутат ПАРЄ від Литви Емануеліс Зінгеріс під час зустрічі в рамках асамблеї, присвяченій викраденню і тортурам людей в Криму, пише ЄП.

"Важливо знати, хто саме причетний до викрадення та вбивства проукраїнських громадян в Криму. Ми готові підняти питання про введення санкцій проти них, але у нас немає такого списку", - сказав він.

Представник кримської делегації, глава Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомила, що такий список вже готовий і найближчим часом буде переданий в МЗС.

"Такий список у нас є, цей так званий список Сенцова. Імена в ньому відомі - це представники, прокуратури, ФСБ, слідчі, причетні до викрадення і тортур в Криму. Ми скоро передамо його в МЗС", - заявила вона.

У цьому списку - більше сотні людей, щодо яких зібрані докази їх причетності до переслідувань в Криму. Перелік може отримати назву "Список Сенцова-Чийгоза".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що літератори звернулися до Путіна з проханням звільнити Сенцова.