RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Демонстрація сили росіянам: експерт пояснив розміщення китайських ракет біля кордонів РФ

Розміщення Китаєм міжконтинентальних балістичних ракет DF-41 (Дунфен) біля кордонів РФ є демонстрацією сили КНР перед росіянами.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Анатолій Октисюк.

За словами експерта, оскільки новий американський президент Дональд Трамп вибрав Китай як головного противника США, то КНР переглядає свою стратегію стосовно з Росією. Адже, конкурувати з Китаєм без альянсу з Росією неможливо.

"Це демонстрація сили Китаю. Вони (в Китаї -" Апостроф"), очевидно, прийняли якусь внутрішню стратегію розвитку, оскільки розуміють, що світ змінився, і буде змінюватися в найближчі 10-20 років з іншого динамікою. Вони розуміють, що рано чи пізно конфлікт інтересів між Китаєм і США буде поглиблюватися, конкуренція буде зростати, в тому числі, за ресурси, за технології. Я думаю, що таким чином вони хочуть більше встановити контроль над російськими і над Росією ", - говорить Октисюк.

При цьому, експерт підкреслив, що розміщення китайських ракет поблизу російських кордонів відбулося після інавгурації Трампа. "Я думаю, що Китай таким чином захищається. Він показує, що у нього є інструменти і демографічні, і військові. Можуть в майбутньому пройти навчання і в Жовтому морі, і вони можуть піти на ескалацію у Тайваню, і з Японією", - вважає він.

Раніше "Апостроф" писав, що Китай розмістив міжконтинентальні балістичні ракети в прикордонній з Росією провінції. У Москві заявили, що не бачать в них загрозу. Дальність польоту цих ракет становить близько 12 тисяч кілометрів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика