RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Велика угода Путіна з Трампом: думки експертів розділилися

Експерти не одностайні в оцінці перспектив укладення угоди між США і Росією, яка може включити в себе скасування санкцій і буде означати потепління відносин між сторонами.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіли Сергій Галака, Микола Белесков і Микола Воробйов.

"Домовленості не буде з однієї простої причини: єдине, що залишилося у Москви серйозне, — це ядерна зброя. Без ядерної зброї вона гола і боса", - упевнений американист, професор Інституту міжнародних відносин Сергій Галака.

Експерт також зазначив, що головною метою Дональда Трампа в переговорах з Росією є пошук союзника для стримування Китаю, але РФ може не зважитися на укладення такої угоди.

З точки зору аналітика Інституту світової політики Миколи Белескова домовленість між США і РФ цілком можлива, але є вкрай небезпечною для майбутніх відносин сторін.

"Це навіть не велика угода — це якісь односторонні поступки. Хоча, з точки зору Трампа, хороші відносини з Росією можуть бути самоціллю..." – вважає Белесков.

Український лобіст у Вашингтоні, керівник вашингтонського Центру східноєвропейських перспектив Микола Воробйов впевнений, що Дональд Трамп і Володимир Путін, швидше за все, досягнуть домовленості.

"Головне, що Путін може запропонувати взамін (на зняття санкцій) — це боротьба з ІДІЛ і стабілізація на Близькому Сході. Тобто фактично взяти на себе врегулювання в Сирії та Іраку", - розповів Воробйов.

Детальніше читайте про перспективи укладення угоди між президентами США і Росії на сайті "Апострофа".