RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Чорне море увійшли військові кораблі Іспанії та Канади

В акваторію Чорного моря увійшли іспанський фрегат "Альмиранте Хуан де Борбон", оснащений системою протиракетної оборони (ПРО) "Іджіс", і канадський фрегат "Сент-Джонс".

На сайті Військово-морських сил (ВМС) Румунії повідомляється, що 11 військових судів і 4 літаки Румунії, 6 літаків і 5 військових судів країн-учасниць НАТО візьмуть участь у військово-морських навчаннях "Морський щит 2017" (Sea Shield 2017).

Також найближчим часом в Чорне море має зайти есмінець ВМС США "Портер", оснащений системою ПРО "Іджіс" і новітній ракетний есмінець Королівського Військово-морського флоту Великобританії "Даймонд". Військове судно "Даймонд" очолить корабельну групу НАТО і під час походу в Чорне море відвідає Україну.

Навчання проходитимуть з 1 по 10 лютого в східній частині Чорного моря за участю близько 2,8 тисячі військовослужбовців з Румунії, Болгарії, Греції, Туреччини, США, Канади, Іспанії та України.

Як повідомляв "Апостроф", військово-морські навчання "Морський щит-2016" проходили в західній частині Чорного моря з 18 по 22 липня 2016 року.