RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Польща визнала біженцем АТОшника з Білорусі: опубліковано фото

Боєць АТО з псевдонімом Рустам Док, який у травні 2014 року приїхав з Білорусі захищати Україну, отримав у Польщі статус біженця.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши фото документа.

За словами бійця, відразу після приїзду влади України взяли його дані для надання українського громадянства і видачі офіційних документів солдата Національної Гвардії України і восени того ж року ці дані виявилися в руках у сепаратистів і в інтернеті.

Рустем Док неодноразово і безрезультативно подавав документи на українське громадянство. Після цього він подав документи хоча б на біженство, але і в біженство українська міграційна служба відмовила пояснивши це "необґрунтованістю побоювань".

"Тому в серпні 2016 року мені довелося нелегально перейти кордон з Польщею, а після тижневого маршу по лісі і горах вже на польській стороні звернутися з проханням про притулок... Сьогодні я отримав листа про те, що мені Республіка Польща, чужа перед тим країна, за яку я не воював і для якої я був ніхто, надала мені статус біженця", - написав боєць.

Як повідомляв "Апостроф", від української влади, і, зокрема, від президента Петра Порошенка, вимагають припинити практику надання громадянства супротивникам територіальної цілісності України і заїжджим чиновникам, в той час як люди, що борються за її незалежність, не можуть його отримати роками.