RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Донецьк — столиця України: експерт розповів про нові плани Путіна

Після невдалої спроби Росії повернути Києву окуповані території Донбасу на своїх умовах у Кремлі розробляють нові стратегії, які передбачають військовий наступ і оголошення Донецька "законною" столицею України. Про це "Обозревателю" заявив російський політичний експерт Андрій Піонтковський.

За його словами, перший сценарій Кремля передбачає визнання території, контрольовані "ДНР" та "ЛНР", у якості "держав" і початок масштабного військового наступу з метою виходу на межі Донецької і Луганської областей.

"Без походу на Київ на чолі з майором Прилєпіним, але, скажімо, звільнення "споконвічного донецького міста" Маріуполя", - припустив політолог.

Другий варіант, на думку Піонтковського, полягає у тому, щоб оголосити Донбас справжньою Україною, десантувати туди Януковича з Азаровим та оголосити їх президентом і прем'єр-міністром країни.

"Тимчасова столиця перебуватиме у Донецьку. Вся решта території, 95% України - буде оголошена захопленою терористами", - відзначив Піонтковський.

Він додав також, що Москва не піде на анексію окупованого Донбасу через відсутність коштів на їх повноцінне утримання.

Нагадаємо, раніше глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що у України є конкретний план звільнення окупованого Донбасу.