RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Затримання українського "шпигуна" в Росії: Тимчук вказав на тривожний знак для жителів РФ

Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук прокоментував затримання в Росії громадянина України за звинуваченням у шпигунстві.

Про це Тимчук повідомив у коментарі "Апострофу".

"Що стосується самої ситуації, то, по-моєму, не секрет, що будь-який громадянин України, який перебуває на території РФ, перебуває під прицілом російських спецслужб і в дуже серйозній групі ризику", - сказав він.

За словами експерта, російські спецслужби влаштовували провокації в окупованому Криму для того, щоб показати, що Україна нібито є державою-терористом, "що вона організовує якісь теракти і диверсії із загибеллю мирних громадян і так далі".

Також Тимчук нагадав заяву керівництва РФ про те, що, за даними російських спецслужб, готуються теракти з української сторони в Ростовській області.

"А от інформація щодо нібито українському шпигунові – це вже дуже тривожний дзвінок. Це тривожний дзвінок і в першу чергу для самих росіян, оскільки ми знаємо, що ФСБ не гребує ніякими методами. І коли поставлено завдання зверху, тобто можна очікувати "вильоту в повітря" черговий "партії" російських жителів з тим, щоб потім звинуватити Україну", - зазначив Тимчук.

"Ну і також, щоб показати, що ці звинувачення, прогнози з боку представників російського керівництва не є якоюсь вигадкою або шизофренічним маячнею", - додав він.

Тимчук підкреслив, що затримати за звинуваченням у шпигунстві могли будь-якого громадянина України, який знаходиться на території РФ.

"Знаючи, як такі політичні структури, які не мають нічого спільного з правосуддям, як Слідчий комітет Росії, російські суди, російські правоохоронні органи, працюють, то для них висмоктати з пальця справа простіше простого і досвід, на жаль, є", - говорить експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в РФ за звинуваченням у шпигунстві затримали українського журналіста Романа Сущенка.