RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: колишній радник Путіна запропонував новий формат вирішення ситуації

Колишній радник президента РФ, економіст і політолог Андрій Ілларіонов вважає, що Мінські угоди потребують перегляду, оскільки вони вже не працюють.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112".

"Мінський формат абсолютно зжив себе, він завдає шкоди Україні і має бути скасований або хоча б переглянутий. Є хороший формат - Будапештський ... Під ним стоять підписи всіх учасників меморандуму. І вимогою української дипломатії і всієї держави має бути Будапештський формат", - сказав Ілларіонов.

Він також зазначив, що санкції щодо Росії в 2017 році, швидше за все, не скасують, а визнання анексії Криму взагалі неможливе.

"Але можливо якесь потепління відносин в ділових зв'язках, в сфері бізнесу, але з якихось окремих випадків", - зазначив він.

На думку Ілларіонова, нові санкції проти Росії не введуть, оскільки в цьому немає сенсу.

"Росія на радарі американської політики займає дуже скромне місце. Вони розуміють, що історично Росія послаблює себе сама ... демографічно, економічно, з військової точки зору. Тому якщо ти бачиш, що якийсь член спільноти порушує правила міжнародного гуртожитку та поводиться непристойним чином, але історично послаблює себе все більше і більше, то навіщо витрачати додаткові ресурси ... просто треба почекати, поки повз тебе не пропливе труп твого ворога ", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", на думку Ілларіонова, головна поразка Кремля в його агресії проти України - відмова переважної більшості населення південно-західних областей нашої країни приєднатися до путінського проекту "Новоросія".

За матеріалами видання "Гордон"