RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Раніше могли і вбити: на Заході прокоментували позбавлення Саакашвілі українського громадянства

Повідомлення про те, що екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхаїла Саакашвілі позбавили українського громадянства, виявилось несподіванкою для західних журналістів та експертів.

"Несподіваним рішенням, яке не піддається розумінню, Порошенко прибрав політичного опонента, борця з корупцією, за рік до парламентських виборів", - написав у своєму Twitter журналіст агенції новин France Presse Дмітрі Закс.

"Президент України позбавив громадянства колишнього президента Грузії та старого критика Путіна Саакашвілі. Це досить складно зрозуміти", - зазначив у соцмережі журналіст-розслідувач CNN Саймон Островський.

Низка коментаторів при цьому звертають увагу на те, що Саакашвілі є критиком української влади.

"Найбільше зміна, яка відбулась з часу, коли Порошенко надав Саакашвілі українське громадянство - це перетворення останнього з політичного союзника на опонента із власною партією", - пише Ян Бейтсон, журналіст низки західних видань, який спеціалізується на висвітленні подій в Україні.

Професор політології університету Baylor у Техасі, Сергій Куделя, згадав, що історично політичні опоненти президентів України зазнавали гіршої долі ніж позбавлення громадянства.

"Позбавлення громадянства опонента в особі Саакашвілі це гуманніше рішення, ніж вбивство, чи ув'язнення. Чи не так, пане Порошенко? ", - зазначив Куделя.

Також у мережі цікавляться, чи повернеться екс-президент Грузії на постійне проживання до району Брукліну в Нью-Йорку, де він мешкав після того, як вимушений був залишити Грузію.

Як повідомляв "Апостроф", новина про позбавлення Саакашвілі українського громадянства викликала у соцмережах бурхливу реакцію.

За матеріалами "Голоса Америки"