RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Онищенко спочатку вклав в свердловину мільйони, а потім у нього все забрали - адвокат

Адвокат народного депутата Олександра Онищенка, який проходить по "газовій справі", Олег Іщенко заявив, що його клієнт вклав в газову галузь ще не будучи депутатом мільйони своїх особистих грошей, після чого у нього забрали весь бізнес.

Так Іщенко прокоментував запитання журналіста в інтерв'ю "Апострофу", чому "Укргазвидобування" стало після втечі Онищенко приносити в бюджет країни більше грошей.

Іщенко вважає, що самі порівняння некоректні.

"Я веду цю справу вже рік, тому встиг вникнути і в господарські нюанси. Онищенко свого часу ще до депутатства взяв аварійні свердловини, це легко підтверджується техдокументацією. Інвестував туди мільйони зі своєї кишені, провів їх повну амортизацію, закупив сучасну техніку. Очевидно ж , що під час активної фази капіталовкладень, якихось скажених доходів там бути не могло. І я б акцентував увагу на те, що як тільки він довів ці свердловини до завидної рентабельності, у нього весь цей бізнес дуже незграбно відібрали", - заявив адвокат.

Крім цього, Іщенко акцентує увагу на тому, що НАБУ дивним чином цікавиться поточною діяльністю підприємства, що не має ніякого відношення до суті справи.

"Дуже дивно, що НАБУ цікавиться поточною господарською діяльністю підприємства, погодьтеся. Аудит про нібито розкрадання якихось диких мільярдів у" Укргазвидобування "вони провести не можуть, а ось скільки підприємство зараз заробляє, жваво цікавиться", - міркує адвокат.

Нагадаємо, Олександр Онищенко звинувачується слідчими НАБУ в організації "газових схем", в результаті чого державі було завдано збитків на більш ніж 3 млрд гривень. Сам Онищенко всі звинувачення проти себе відкидає, а свою справу називає політично заангажованою.