RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Генерал назвав області України, яким загрожує поява "нових ДНР-ЛНР"

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський вважає, що аналоги "ДНР" і "ЛНР" можуть виникнути в Закарпатській, Чернівецькій та Одеській областях.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Україна знаходиться на перетині трьох світів: європейського, євразійського та азіатського. Ми знаходимося на перетині культурних, релігійних, ментальних світів. Як тепер організувати і об'єднати націю, щоб унікальне географічне положення працювало на нас, а не розривало країну? Щоб не виникало нових Л/ДНР в інших областях? А такі передумови у нас є: Закарпатська область, Чернівецька область, Одеська. Виклики, ризики і проблеми в усіх прикордонних регіонах – системними", - каже генерал.

Також він критично поставився до проекту "Стіна" Арсенія Яценюка, заявивши, що вона не врятує Україну від масштабного вторгнення з боку Росії.

"Від чого може врятувати жалюгідний паркан з рабиці з подекуди встановленими системами спостереження? Навіть Велика Китайська стіна не мала значного військового впливу", - зазначив Думанський.

"Давайте поставимо біля Польщі стіну. Вони ж кричать нам, що ми ніколи не вступимо в ЄС, тому що у нас був Степан Бандера. Давайте поставимо на кордоні з Угорщиною. Ну, який паркан може когось зупинити? Навіть якщо біля вашого будинку стоїть паркан, то людина, яка щось хоче у вас вкрасти, його перелізе або зробить підкоп", - додав він.

Повну версію інтерв'ю читайте у матеріалі "Апостроф": "В Україні йде репетиція Третьої світової, ми граємо за чужими сценаріями - екс-заступник глави Генштабу ЗСУ".