RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії назвали шлях, яким Україна поверне Донбас

Для повернення під свій контроль ОРДЛО Україна повинна зайняти чітку позицію про те, що Росія є країною-агресором.

Про це повідомив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

"Є дві важливі речі – принципова позиція, що Росія - агресор, Росія веде війну, Росія окупувала територію. Це перше. Друга позиція - що Україна силовим шляхом не може повернути територію. Це війна, загибель десятків тисяч людей. Але Україна ніколи з цим не змириться. Території повернуться, коли в Росії зміниться режим. Рано чи пізно", - зазначив він.

Політолог зазначив, що, незважаючи на агресію Кремля, Україна досі не ввела візовий режим з Росією і продовжує підтримувати з нею економічні стосунки.

"За тим же російським телеканалам йде дика пропаганда ненависті проти України, а кореспонденти, які роблять цю пропаганду, спокійно гуляють по Києву. Якщо Київ хоче, щоб Захід тиснув санкціями, то повинні бути не менш жорсткі санкції України по відношенню до Кремля, Путіну", - підкреслив Піонтковський.

Також він назвав правильним кроком з боку України прийняти закон про визнання Донбасу окупованими територіями, а Росії – країною-агресором.

"Так, українська армія не може силою звільнити ці території, оскільки це буде жахливе кровопролиття. Українська армія досить сильна, щоб не допустити подальшої агресії Росії, але вона не може впоратися з другої по силі армією світу. При цьому Україна ніколи від цих територій не відмовиться, вважаючи їх окупованими", - підсумував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Україна поверне Донбас не війною, а Путін почав торги - Андрій Піонтковський".