RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Саакашвілі як таран: названа дата атаки опозиції на Порошенко

Представники опозиційних політичних сил готуються в жовтні перейти в наступ проти влади, використавши момент, коли для президента Петра Порошенка буде важливим прийняття парламентом низки непопулярних законопроектів.

Про це пише в статті на "Апострофі" експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

"Очікується, що Саакашвілі планує підігріти ситуацію до середини жовтня, коли Порошенко буде змушений ставити на голосування в Раду непопулярні законопроекти - будь то закон, що стосується тимчасово окупованих територій Донбасу, пенсійна або земельна реформи... (коли) можна буде змусити владу оголосити дострокові вибори", - написав він.

Аналітик підкреслив, що опозиція зараз не є об'єднаною, а радше йдеться про координацію дій політсил між собою. За словами Петренка, варто виділити "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, "Батьківщину" Юлії Тимошенко, "Самопоміч" Андрія Садового, "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, рух "Справедливість" Валентина Наливайченка, а також частину "єврооптимістів". Саме ці політичні сили можуть вже в жовтні почати атакувати владу, вимагаючи призначення дострокових виборів у Раду.

Втім, зазначає експерт, від активних дій опозицію поки утримує розуміння того, що президент РФ Володимир Путін може використовувати ситуацію для розхитування ситуації в країні і сіяння хаосу.

Докладніше про конфлікт між "владою" і "опозицією" читайте в матеріалі Петренко на "Апострофі" Порошенко і Яценюк об'єднуються зі скандалами, а Саакашвілі роблять тараном.