RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У НАТО офіційно поставили Росію поруч з "Ісламською державою"

9 жовтня Парламентська асамблея НАТО підтримала резолюцію "Протистояння використання інформації, як зброї", в якій згадала загрози з боку Росії і "Ісламської держави" як рівнозначні.

Про це свідчить опублікований документ.

"Стривожені російською стратегією перетворення інформації в зброю і створення складних і добре фінансованих кампаній по дезінформації та залякуванню, створених для того щоб послаблювати, розділяти і дестабілізувати євроатлантичні демократії, руйнувати довіру в їх урядові інституції, виборчі системи, ключові ЗМІ і євроатлантичну солідарність", - написано в документі.

Наступним пунктом прийнятої резолюції повідомляється про те, що НАТО стурбоване тим, що терористичні організації, особливо ІДІЛ, використовують інтернет для рекрутування бійців, пропаганди, збору грошей і комунікації.

Також в резолюції наголошується на необхідності надання допомоги Грузії, Молдові, Україні та країнам Західних Балкан в сфері стратегічних комунікацій.

Далі в резолюції присутній список заходів, які рекомендуються для виконання країнами-членами, включаючи створення спеціальних органів для протистояння фейковим новинам і навчання журналістів.

Раніше Парламентська асамблея НАТО вирішила провести свою сесію в 2020 році в Києві.