RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Звільнення Чийгоза та Умерова: стали відомі важливі деталі

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров розповів, що у звільненні українських політв'язнів Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза брало участь дуже невелика кількість людей.

Про це Чубаров розповів "Апострофу".

"Можу тільки сказати, що це був дуже складний процес. Активна фаза тривала два тижні. Це сталося завдяки взаємодії між президентом України Петром Порошенком і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також взаємодії між Ердоганом і президентом Росії Володимиром Путіним. Ми протягом двох тижнів були в цьому процесі. У звільненні брала участь невелика кількість людей, оскільки було безліч нюансів", - зазначив нардеп.

Він підкреслив, що звільнення відбулося без будь-яких поступок з боку Умерова і Чийгоза. Чубаров додав, що РФ відпустила українських політв'язнів в результаті міжнародного тиску.

"Що стосується питання, кого Росія отримає взамін, я думаю, що це не класичний обмін, до яких ми звикли. Це результат особливого тиску на Росію з боку дуже багатьох наших партнерів. Росія, пішовши назустріч, обрала найбільш прийнятний для неї варіант. Дуже складно сказати, які вона при цьому планує отримати дивіденди. Можливо, розраховує на якесь взаєморозуміння з Туреччиною і західним співтовариством. Але, як мені здається, це є наслідком того ефекту, який в Росії спостерігається в результаті введення санкцій", - зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "На Путіна вчинили особливий тиск: Чубаров про звільнення заручників Кремля в Криму".