RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Звільнення Умерова та Чийгоза: з'явилися нові деталі

Звільнення представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова сталося завдяки зусиллям президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, про що він домовився під час зустрічей з президентом України Петром Порошенком у Нью-Йорку та Києві.

Про це повідомив сам Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що Умеров і Чигойз на даний момент вже на волі.

Як передає "Радио Свобода", адвокат Микола Полозов заявив, що Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз були помилувані президентом Росії Володимиром Путіним. Адвокат додав, що укази про помилування засекречені і не опубліковані.

Лідер кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Мустафа Джемілєв заявив, що Умеров і Чигойз повернуться в Україну після курсу лікування в Туреччині, пише "Цензор.НЕТ".

"З Анкари повідомили, що хлопці прибутку, і з аеропорту Есенбогу турецькі військові і дипломати наших хлопців забрали і відвезли. В якому напрямку незрозуміло, але кажуть, що відвезли на обстеження, і будуть там деякий час лікувати і відновлювати їх здоров'я, а потім вони повернуться в Україну ", - зазначив Джемілєв.

У свою чергу, український нардеп Ірина Геращенко сказала, що ФСБ РФ вимагала, щоб Умеров і Чигойз написали Путіну прохання про помилування, але вони цього не зробили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під посольством РФ в Україні пройшла акція на підтримку Ільмі Умерова.