RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Став токсичним: в Росії розповіли про зростання невдоволення Путіним в його оточенні

В оточенні президента Росії Володимира Путіна зростає невдоволення, в зв'язку з наслідками його політики, що починає загрожувати його позиції на чолі держави.

Про це розповів російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

"Я все-таки думаю, що найбільша загроза Путіну зараз йде не стільки від масових виступів, скільки від зростаючого невдоволення його ближнього кола. Воно буде посилюватися - можу підтвердити, як людина, що перебуває у Вашингтоні - рішучістю американського істеблішменту повністю виконати закон про санкції, тобто практично заморозити і заарештувати трильйон доларів, який належить всьому путінському оточенню, починаючи від самого Путіна, статки якого оцінюються в 250 мільярдів доларів", - зазначив він.

Піонтковський вважає, що Путін завжди вважався його оточенням гарантом безпеки їх активів, тоді як зараз, навпаки, через нього вони і потрапили під загрозу.

"А зараз він не тільки не забезпечує активи, а навпаки - токсичний. А критерієм включення того чи іншого мільярдера до списку санкцій є його близькість до Путіна. І це прямо вказано в законі", - заявив політолог.

Він зазначив, що дуже цікаво зараз буде спостерігати за тим, як оточення Путіна під час виборчої кампанії буде намагатися врятувати свій трильйон.

Детальніше про вибори в Росії і вимоги західних країн читайте в інтерв'ю Андрія Піонковского "Апострофу" "В оточенні Путіна зростає невдоволення, а від України потрібні прості речі"