RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ДНР-ЛНР без Росії нічого не можуть: Путіна спіймали на гучному визнанні щодо Донбасу

Донецький журналіст і блогер Денис Казанський звернув увагу на те, що ватажки так званих "ДНР" і "ЛНР" не приймають самостійних політичних кроків.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Немає ніякої суб'єктності у цих людей, вони абсолютно нічого не вирішують, ні на що не впливають. І як тільки припиниться підтримка з Росії, то вони зникнуть, їх не буде. І це Путін нещодавно навіть визнав, тобто цього ніхто не приховує. Путін нещодавно заявив, що якщо ми віддамо контроль над кордоном Україні, поставимо миротворців, то там почнеться різанина. Якщо прибрати всю пропагандистську нісенітниця і залишити в сухому залишку, то він каже, що, якщо ми звідти підемо, то за будь-туди зайде Україна, яка там буде когось вбивати чи не вбивати – то таке, ми опустимо цей момент. Факт в тому, що Путін визнає, що якщо ми підемо, то Україна заходить. Відповідно, Путін зізнався, що без допомоги Росії ці хлопці нічого не зможуть протиставити українцям", - сказав Казанський.

Також він зазначив, що Путін своєю заявою фактично зізнався в небажанні віддавати під контроль Києва ділянку кордону на Донбасі.

"А якщо Путін не віддає кордон, то утопічно говорити про якісь миротворців і про якийсь прогрес у вирішенні цього конфлікту. Це означає, що все так і буде залишатися, як зараз, це все заморожено на невизначений термін. І поки Росія не піде звідти, поки Росія не віддасть контроль над кордоном Україні або яким-то миротворчих формувань за участю західних країн, ця ситуація не припиниться", - підкреслив журналіст.

За словами Казанського, впливати на політику Росії можна за допомогою санкцій.

"Але вони, бачите, поки що не зовсім діють. Тобто вони діють, але не настільки важкі для того, щоб змусити Росію звідти піти. Можна чекати зміни влади. Я – реаліст, я розумію, що до того, мабуть, поки не зміниться влада в Кремлі, глобально стратегія Росії по відношенню до цих територій не зміниться", - констатує журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "На Донбасі ненавидять ДНР-ЛНР, а щодо любові до Україні потрібно бути реалістами - журналіст Денис Казанський".