RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: в Україні зробили цікаву заяву

Президент США Дональд Трамп підтримує розміщення миротворчої місії на непідконтрольній Києву ділянці російсько-українського кордону.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

"Миротворці повинні бути розміщені на території тимчасово окупованих окремих районів Донецької та Луганської області, а в першу чергу стояти на кордоні і контролювати кордон між Росією та Україною. Волкер висловив свою позицію, і я так розумію, що це позиція і президента США", - сказав політик.

Також він допустив прийняття тієї резолюції ООН по миротворцях на Донбасі, яку запропонувала РФ, але з текстом, який буде вигідний Україні.

"Можливий варіант, що пропишуть українську позицію в тій резолюції, яку запропонувала Росія. Таким чином, приймуть російську резолюцію, але з нашим текстом. Цей варіант найбільш перспективний, і швидше за все так і буде, щоб це була нібито російська резолюція, адже свою власну резолюцію РФ не заблокує. Це дипломатичні ігри, мета яких - отримати результат: миротворці зайдуть в ОРДЛО, перекриють кордон і далі будемо йти у відповідності з Мінськими угодами", - зазначив Гримчак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "США привідкрили план по Донбасу: три важливих моменти".