RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Тягар для Кремля: ватажкам ДНР-ЛНР спрогнозували життя на голодному пайку

Російський політичний експерт Дмитро Орєшкін побачив поганий знак для ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького в його протистоянні з так званим "МВС" "республіки".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У кого броня і підтримка силових структур Росії, той і король. Для Плотницького це погана ознака. Це відбувається на тлі все більш очевидних сигналів, що Путін до виборів, або незабаром після виборів, хоче скинути зі своєї шиї цю гирю, яка називає "ДНР" і "ЛНР", і переважити цю гирю на шию Порошенку. Перед цією болісною процедурою потрібно змінити лідерів, які можуть бути загрозою для такого роду догляду, з боку Кремля", - сказав російський політолог.

Також він вважає, що у Кремля немає ресурсів для утримання ОРДЛО.

"Плотницький ні під яким прийменників йти в Україну не буде, навіть якщо буде амністія. Йому там нічого не світить. Навряд чи на це готовий і Корнет. Але є підстави припускати, що він менш самостійний і більш залежним. Тому зараз силові структури в Кремлі зацікавлені в тому, щоб там були дисципліновані люди. І не важливо, прізвище цієї людини буде Корнет або Плотницький, але більш щільно пристебнутий до ноги. Сумна правда для Кремля полягає в тому, що ресурсів для утримання "ЛНР" і "ДНР" ні", - говорить Орєшкін.

За його словами, ватажків "ЛНР" і "ДНР" Росія буде привчати жити на голодному пайку, а для цього їх треба налякати, щоб вони не заважали планам Москви зробити з Донбасу аналог Придністров'я.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер розповів, які сценарії поведінки на Донбасі є у Росії.