RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Підігравати злодієві не будемо: у Меджлісі вказали на справжню мету Путіна в Криму

Заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз назвав "підігріванням злодієві" підтримку можливого рішення президента РФ Володимира Путіна щодо створення Кримськотатарської автономії в окупованому Криму.

Про це Чийгоз повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-перше, нам не потрібно, що він там приймає. Якщо б ми стояли на таких позиціях, ми б спочатку на посили з тієї сторони реагували по-іншому. Ми не будували свій національний рух в тій ситуації, яка дала б можливість сумніватися в діях кримських татар. Зараз, наприклад, у нас немає суперечок відносно землі з Україною, як це було раніше. Ми зараз не за ділянка боремося в кожній родині. Ми зараз боремося за нашу землю. А ось цю боротьбу за свою батьківщину ми не розглядаємо окремо від України, від всього цивілізованого світу. Підігравати злодієві ми не будемо", - підкреслив заступник голови Меджлісу.

Він підкреслив, що Крим цікавить Москву, насамперед, з військової точки зору.

"Здавалося б, Росія налічує близько 20 суб'єктів національного характеру. Але Крим не вписується в цю концепцію. Крим не потрібен їм як дехто-небудь освіта. Крим вони зараз розглядають як такий собі анклав з яскраво вираженим військовим виглядом", - сказав Чийгоз.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У Криму - терор, там кожного дня гинуть люди - Ахтем Чийгоз про в'язницю, Путіна та причину війни проти України".