RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Хотіли як краще: в мережі викликало неоднозначну реакцію обрання глави Держбюро розслідувань

Соцмережі бурхливо відреагували на обрання колишнього чиновника ГПУ Романа Труби главою Державного бюро розслідувань.

Так, журналіст Роман Бочкала пише в своєму Facebook, що в конкурсі перемогли ті, хто отримав найгіршу характеристику на тестах відбору.

"Перемогли ті, хто отримав найгіршу характеристику. Навпроти прізвищ Труба і Варченко висновок "ненадійна особа (супер високий рівень ризику)". Відзначено, що в США та Ізраїлі не допускають до співбесіди при такому результаті", - написав він.

Бочкала також відзначив, що "хотіли типу як краще, а вийшло як завжди".

Інші ж коментатори в соціальних мережах жартують з публікації Труби в сільській газеті, а також описують повноваження створеного органу.

На сайті Кабміну опублікована біографічна довідка Труби.

У 1997 році він закінчив юридичний факультет Львівського державного університету імені Франка за спеціальністю "правознавство" та отримав кваліфікацію юриста.

Після закінчення вузу і до квітня 2015 року працював в органах прокуратури: починав стажером на вакантній посаді помічника прокурора Франківського району міста Львова та дослужився до начальника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України. У ГПУ працював за генпрокурора Віталія Ярему.

У грудні 2003-го - січні 2004 року був юрисконсультом підприємства "ТЕХНОРЕММАШ".

З травня 2015 року та до моменту подачі документів на конкурс працював керівником департаменту ТОВ Юридична компанія "Сектор права".

Конкурсант вказав, що не був і не є членом жодних політичних партій і трудових відносин з партіями протягом останнього року не мав. Позафракційний нардеп Юрій Береза в Facebook заявив, що Труба доводиться кумом народного депутата від "Народного фронту" Сергію Пашинському.

Труба from Andrew Vodianyi

Нагадаємо, раніше "Апостроф" у своєму матеріалі "Війна" в українській владі: Порошенко отримав серйозний удар" повідомляв, що пропрезидентський кандидат в керівники ГБР Олексій Горащенко навряд чи зможе претендувати на перемогу в конкурсі після скандальних заяв про корупцію в НАПК, де засвітилось його прізвище.