RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ми через такі рани вже проходили: в Україні розповіли, що робити після війни на Донбасі

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що Україна вже неодноразово лікувала рани, подібні російській агресії на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"У нас відкрилася нова рана, в нашому суспільстві, яка буде гоїтися ще дуже і дуже довго. Але ми вже свого часу через такі рани проходили - і неодноразово. І громадянська війна, і Велика Вітчизняна... Під час ВВВ у нас на території України ж теж один в одного стріляли", - сказав Тука, відповідаючи на питання, що треба робити, в зв'язку з тим, що на Донбасі було пролито багато крові.

Також він зазначив, що наявність таких ран не можна приховувати, і підкреслив важливість міжнародного досвіду у вирішенні подібних проблем.

"Після Другої світової війни - війни найкровопролитнішою - скільки втрат було в Європі? І як швидко при цьому вдалося подолати цю взаємну ненависть? Дуже швидко. Буквально через 15 років цього вже не було. А США і Японія?.. Ці приклади треба вивчати . Професійно вивчати, яким чином вдалося цього досягти", - розповів Тука.

Проте, вважає заступник міністра, зараз основним завданням є припинення кровопролиття.

Докладніше про перспективи реінтеграції Донбасу читайте в інтерв'ю Георгія Туки "Апострофу" "До вбивства Окуєвої навряд чи причетна Росія, мені підтвердила це одна людина".