RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Ми показали силу": ЗМІ розповіли про першу реакцію Януковича на розгін Майдану

Ніч на 30 листопада 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович провів у компанії високопоставлених осіб, а його першою реакцією на силовий розгін бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут" студентів на Майдані Незалежності були слова: "Ми показали силу".

Про це повідомляє ТСН з посиланням на джерело з близького оточення Януковича.

Зазначається, що екс-президент тоді був на полюванні в Сухолуччі, в 70 км від Києва. Разом з ним були його попередники - Леонід Кравчук і Леонід Кучма, а також народний депутат від "Партії регіонів" Вадим Новінський і кілька бізнесменів.

На наступний ранок Віктору Януковичу спробував додзвонитися тодішній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, але той усе ще був на полюванні і не брав трубку. Підкреслюється, що Янукович знав про те, що сталося на Майдані.

"Ми показали свою силу і будемо показувати її далі", - передає слова екс-президента на полюванні джерело з його близького оточення.

Трохи пізніше Льовочкін передав Януковичу заяву про звільнення і диск з відео, на якому було зафіксовано побиття студентів силовиками. Адміністрація президента підготувала проект заяви з анонсом відставки глави МВС Віталія Захарченко, але Віктор Янукович дана заява озвучувати не став.

Центр інформаційної координації "Партії регіонів" розіслав тодішнім урядовцям та нардепам-регіоналам" вказівки про те, як потрібно коментувати розгін Майдану, де вказувалося, що необхідно провести розслідування інциденту. Відставку Сергія Льовочкіна з посади глави Адміністрації президента радили пояснювати тим, що саме він віддав наказ голові КМДА Олександру Попову поставити новорічну ялинку на Майдані.

Як повідомляв "Апостроф", вчора нардеп Євген Муравйов назвав Майдан державним переворотом.