RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Варто чекати злиття ДНР і ЛНР: в Україні озвучили сумний прогноз щодо майбутнього Донбасу і закінченню війни

Відсторонення колишнього ватажка терористичної "ЛНР" Ігоря Плотницького може говорити про наближення злиття утворення з "ДНР", а війна на Донбасі буде тривати ще мінімум кілька років.

Про це розповіла письменник і блогер Олена Степова в інтерв'ю "Апострофу".

"Плотницкий, можливо, тому й пішов, змінив нав'язану йому гру на свою користь. Тому що якщо відбудеться об'єднання з ДНР, Луганська область дуже сильно програє економічно. Більш того, навіть військові, тобто ті, хто воює в терористичних угрупованнях Луганська, вже говорять про те, що вони стануть м'ясом. що "дировці" будуть ставити їх на передову, а самі будуть ховатися за їх спинами, що "дировці" отримуватимуть більше військове забезпечення. Всі це бачать", - розповіла вона.

Також Степова вважає, що ОРДЛО збираються ліквідувати, але це займе не один рік.

"ОРДЛО йде до повного завершення. Але щоб це завершити - недостатньо просто вивести війська. Так закінчити війну неможливо. Там накопичилося вже стільки зброї, що навіть за умови виведення військ там буде ще чим воювати роки три. Тому будуть використовуватися всі можливі способи домогтися, щоб всі ці люди (так звані "ополченці") або покинули окуповані території, або просто вимерли. Але навіть при найоптимістичніших розкладах там це все ще розтягнеться мінімум на пару років", - зазначила письменниця.

Наша співрозмовниця зазначає, що після злиття "ДНР-ЛНР", Кремлю буде легше маніпулювати окупованими територіями.

"Коли ж ОРДО і ОРЛО об'єднаються, досить буде провести один "референдум" - за те, щоб (відомий сепаратист Олег) Царьов там був царем або (колишній прем'єр-міністр України Микола) Азаров розвивав свою "азіровку", за приєднання до Марса, за напад і об'єднання з Зімбабве... Один референдум сфальсифікувати легше, ніж два", - розповіла Степова.

Вона також зазначила, що будь-який референдум на окупованому Донбасі вже буде складно провести, оскільки "люди не хочуть вже навіть йти в комісії, тому що розуміють: сьогодні ти в комісії, завтра - на" миротворців ", а післязавтра - без української пенсії, бо ти стаєш невиїзним ".

Детальніше про те, що відбувається на окупованих територіях читайте в інтерв'ю Олени Степовий "Апострофу" Плотницький переграв своїх кураторів з Росії, а ДНР-ЛНР йдуть до повного завершення.