RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Корупційний скандал за участю НАБУ та ДМСУ: у ГПУ розповіли свою версію подій

Заступник голови Державної міграційної служби України (ДМСУ) Діна Пімахова неодноразово відмовляла детективу НАБУ під прикриттям у прийнятті незаконних рішень за винагороду.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

29 листопада був затриманий агент НАБУ при спробі хабара співробітнику ДМСУ в розмірі 15 тисяч доларів за прийняття завідомо незаконного рішення щодо виготовлення документів на громадянство, легалізації документів громадян іноземних держав в обхід законодавства.

Також були проведені обшуки на конспіративній квартирі, в таємному офісі другого підрозділу НАБУ і за місцем проживання членів "таємного підрозділу" бюро.

"У ході обшуків в одному з приватних будинків Києва, що служив таємним офісом другого підрозділу НАБУ, і приватному будинку одного з агентів в с.Козин незаконно зберігалися і в подальшому були вилучені у великій кількості документи з грифом "таємно" і "цілком таємно", "обмеження доступу", спеціальні технічні засоби для зняття інформації, паспорти громадян іноземних держав, а також матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій, які оброблялися за відсутності у агента допуску до держтаємниці", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Наголошується, що це свідчить про фактичне ігнорування керівництвом НАБУ законодавства в сфері дотримання охорони державної таємниці.

30 листопада 2017 року вказаною агенту НАБУ, який провокував підкуп службової особи ДМСУ, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369, 370 КК України.

Також більш детальну версію подій опублікувала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Як повідомляв "Апостроф", в НАБУ звинуватили ГПУ і СБУ в зриві спецоперації з виявлення корупції в ДМСУ.