RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Луценко зробив гучну заяву про причини затримання Саакашвілі

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що затриманий Міхеїл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича, зокрема, олігарха Сергія Курченка.

Про це він повідомив на сьогоднішньому брифінгу, передає "Українська правда".

"Оприлюднюю 1 частину операції СБУ і Генеральної прокуратури по зриву плану реваншну пророкремлівських сил в Україні. Це стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеіла Саакашвілі, з членами злочинного угрупування Януковича, у першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акції протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні", - говорить генпрокурор.

Він вважає, що акції Саакашвілі були націлені на припинення кримінального переслідування членів злочинного угрупування Януковича-Курченко і допомогти "відновити контроль над активами, які вони придбали свого часу в Україні у кримінальний спосіб".

Також Луценко продемонстрував запис розмови людини Саакашвілі з нібито довіреною особою Курченка.

Докладніше про ситуацію з затриманням лідера "Рух нових сил" читайте в матеріалі "Апостроф": "Затримання Саакашвілі: адвокат розкрив плани Порошенка".