RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ажіотаж навколо спроб "вбити" НАБУ: в Раді відступили після жорсткої заяви США

Скандальний законопроект, який за заявами деяких українських політиків, повинен був "вбити" НАБУ, знято з порядку денного Верховної Ради.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

"Вони відступили. Законопроект, який давав парламенту право одноосібного звільнення глави НАБУ, САП і членів НАЗК знято з порядку денного і не буде розглядатися Верховною Радою. Секретаріати парламентських фракцій вже отримали оновлений порядок денний, в якому немає проекту №7362", - написав він.

Найєм також зазначив, що законопроект вдалося зняти з порядку денного завдяки "тверезості деяких політиків, реакції громадськості, ЗМІ та особистих контактів активістів в міжнародних організаціях".

Нагадаємо, колишній заступник помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Майкл Карпентер заявив, що в разі відставки глави НАБУ Артема Ситника і глави Антикорупційного комітету Ради Єгора Соболєва, він буде рекомендувати зменшити всі типи допомоги Україні.

Відзначимо, європейська служба зовнішніх дій у вівторок, 5 грудня, поширила заяву за підписом спікера Майї Косьянчич про ситуацію в сфері боротьби з корупцією в Україні. У заяві Євросоюз вперше чітко зайняв сторону НАБУ в конфлікті між українськими правоохоронними органами і поклав провину за загострення на Генеральну прокуратуру.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що робота агентів НАБУ порушує закон, що викликало жорстку реакцію соцмереж.